Cupping

Cupping is een oosterse techniek waarbij polyester of glazen cups op het geoliede lichaam worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Vervolgens worden de cups langzaam over het lichaam geschoven of ze worden vastgezet op een plek op het lichaam waar zich problemen voordoen, daar blijven ze 10-15 minuten staan.

Door het vacuüm worden afval- en gifstoffen naar de oppervlakte van de huid gezogen, de doorbloeding word beter en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat spieren weer soepel aanvoelen en blokkades worden opgeheven. Cupping kan worden toegepast in combinatie met elk soort massage.

Cupping is erg in opkomst sinds topsporters, onder andere de spelers van de olympische spelen, deze techniek laten toepassen voor belangrijke wedstrijden.

Cupping word veel gebruikt bij spierklachten, migraine, nekklachten, hoofdpijn, stress, rugklachten en doorbloedingsstoornissen. De techniek werkt dieper dan een massage en is zeer effectief.

Het cuppen van het gezicht is ook mogelijk maar vereist een andere techniek met speciale softcups. Cupping in het gezicht werkt anti-aging, ontstressend en heeft een reinigend effect. Heerlijk in combinatie met een hoofdmassage.